JopoPedia

Tammikuusa 2017 Opetushallitus myönsi määrärahaa seudullisen joustavan perusopetuksen (JOPO) yhteistyön kehittämiselle. Pääpaino asetettiin sille, että eri kunnissa toimivat JOPO- toimijat pystyisivät yhteisesti jakamaan ja kehittämään JOPO- sisältöjä. Keski-Suomessa hankerahaa myönnettiin viiden kunnan seudulliselle klusterille, Seutu-JOPO:lle. Hanke toimii nimellä JopoPedia.

Uuden opetussuunnitelman mukana tuleva oletus opetuksen ilmiöpohjaisuudesta pohjautuen laaja-alaisiin oppimiskokonaisuuksiin tuo haasteita perusopetuksen aineopetusjärjestelmälle. JOPO:n toiminta on perustunut aina laaja-alaiseen oppimiseen. Hankkeessa korostuukin JOPO- toiminnan kautta hyväksi havaittujen toimintamallien mallintaminen laajemmin perusopetuksessa.

Laaja-alaisuus tuo myös haasteita yhdenvertaisen oppilasarvioinnin suhteen. Yksi JopoPedia- hankkeen päätavoitteista onkin tuottaa ja jakaa ilmiöpohjaisen oppimisen ja opetuksen materiaaleja yksiin kansiin – JopoPediaan. Tätä kautta myös yhdenmukaistetaan ja jäntevöitetään ilmiöpohjaisen oppimisen oppilasarviointia, pääpaino peruskoulun päättöarvioinnilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *